07/12/2019

שוקולד - הטעם המושלם

שוקולד

יש מעט מאוד חומרי גלם שנחשבים לקונצנזוס עולמי. בניגוד לרוב חומרי הגלם שבמידה ותגלו שאחד ממכרכם לא יכול לסבול אותם לא תופתעו יתר על המידה, הרי שלא מעט גבות יתרוממו בחדר לו אחד מהנוכחים יצהיר כי הוא לא אוהב שוקולד. למעשה בחלק לא מבוטל מהמקרים יהיה מדובר בהלצה או בניסיון ליצור פרובוקציה. אמנם השוקולד הראשון שיוצר במתכונת המוכרת לנו כיום בא לעולם רק אי שם לקראת סוף המאה ה- 19, אבל מאז ועד היום הצליח לכבוש את לבו או ליתר דיוק את לשונו של כל מי שבא עמו במגע.

הקינוח הנחקר ביותר בעולם

השוקולד מהווה את חומר הגלם הפופולארי ביותר בתחום הקינוחים והמנות האחרונות ובנוסף לכך ודאי לא יפתיע אתכם לגלות שהוא נחשב גם לאחד מחומרי המזון הנחקרים ביותר במאה השנים האחרונות. קצרה היריעה מלהכיל את כל המידע המחקרי שהצטבר בנוגע לשוקולד אז החלטנו לשתף אתכם בכמה ממצאים מרתקים שמעלים חיוך על השפתיים ושעושים חשק גדול להכניס איזו קובייה אחת שלא לומר שתיים לפה להלן:

  • אגוז הקקאו הוא אחד מחומרי הגלם שמכילים את הריכוז הגבוה ביותר של נוגדי חמצון בטבע.
  • בחמישים גרם שוקולד ניתן למצוא את כל כמות הברזל המומלצת לצריכה עבור אדם בוגר ליום.
  • בניגוד למה שנהוג לחשוב כיום כבר ידוע שצריכה קבועה ואפילו יומיומית של שוקולד לא גורמת להחמרה או להתפתחות של מחלת האקנה.
  • במחקר רחב היקף שבוצע לפני מספר שנים באירופה נמצא כי אנשים שצרכו כמות צנועה של שוקולד מריר מדי יום נהנו מהפחתה בסיכון לחלות במחלות לב יחסית לאנשים שנמנעו כליל מצריכת שוקולד.
  • אולי את העובדה הבאה אין באמת צורך לציין אבל למקרה שלא ידעתם, כיום כבר אין ויכוח על כך ששוקולד מסוגל לשנות את מצב הרוח וכמובן שאין צורך לציין שמדובר בשינוי לטובה…
שוקולד

שוקולד (צילום: lititzchocolatewalk)

היתרונות של שוקולד עבור שומרי הכשרות

אחד האתגרים שעומדים בפני הטבחים שעמלים על התקנה של ארוחה בשרית כשרה בא לידי ביטוי בשלב הקינוח. לרוע המזל רוב הקינוחים הומצאו במדינות נוצריות אירופאיות ולכן למעלה משמונים אחוז מהקינוחים הפופולאריים ביותר מכילים מרכיבים חלביים. בין אם מדובר על השמנת בקצפת, על החמאה שבעוגיות הבצק הפריך או על הגבינה שבעוגות הגבינה, נראה שקשה מאוד לייצר קינוח מבלי להשתמש במוצרי חלב. לאור זאת במשך עשרות שנים הקינוחים בישראל הורכבו מתחליפי חלב שמן הסתם לא באמת הצליחו להשתוות למקור החלבי מבחינת הטעם, המרקם והאיכות. אין באמת מה לעשות נגד העובדה שתחליף לעתים נדירות משתווה שלא לומר מתעלה על המקור.

עם זאת, בשלב מסוים נפלה ההבנה כי במקום לבחור בקינוחים שבמתכון המקורי שלהם קיימים מרכיבים חלביים, עדיף פשוט לבחור להכין מתכונים שבהם מרכיבים חלביים מעולם לא לקחו חלק. מן הסתם חלק לא מבוטל מכל אותם מתכונים הם מתכונים עם שוקולד. לפיכך במידה ואתם מעוניינים ליהנות מכל היתרונות הבריאותיים של חומר הגלם האהוב ביותר בעולם, ליהנות מארוחה כשרה ולהכין קינוח שלא מנסה לחקות קינוח חלבי באמצעות תחליפים, קינוח שוקולד הוא האפשרות החכמה ביותר עבורכם.

תגיות הכתבה

שליחת תגובה


2014-כל הזכויות שמורות 2013 © מגזין WhatHot מה שחם באינטרנט
richkid אינטראקטיב