18/12/2017

ארוחת צהריים אלטרנטיבית לחג

אוכל טעים, אירוע מעולה (תמונה: Istock)

אחד ממאפייני החגים היהודיים הידוע ביותר וגם זה שזוכה ללא מעט בדיחות הן ארוחות החג. להלן מתכון שיפתח לכם את השנה בטעם טוב…

בחגי ישראל זוהי זכות ואף חובה לאכול, לשתות ולשמוח כדי שהתקופה לאחר החג תהיה מאושרת עד כמה שניתן. אך בשלב מסויים, בייחוד למארחים זו נהיית מעמסה של ממש המלווה בלא מעט שעות של הכנות ונקיונות לאחר מכן. בדיוק בגלל זה, ארוחות צהריים אלטרנטיביות לחג טעימות ומהירות להכנה, הן בדיוק הפתרון המושלם לבעיה ומה יותר מתאים לארוחת צהריים קלילה מאשר עוף עם מרינדה מתוקה ומרעננת שנצלה באיטיות על האש, או יכול להוות מנה עיקרית מוקפצת נפלאה בתוספת מעט פטריות, וירקות ירוקים. להלן המתכון המלא: את הרוטב ניתן לשמור בקירור למספר ימים ולהשתמש בו לפי הצורך.

מצרכים:

  • 1/2 כוס שמן צמחי (מומלץ שמן זית או שמן קנולה)
  • 2/3 כוס דבש
  • 2/3 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כף פלפל שחור גרוס
  • 16 חזה עוף פרוס דק (בקשו בסופר חזה עוף לשניצל)- נקי וחתוך לקוביות קטנות.
  • 2 שיני שום (או יותר אם אתם אוהבים שום על האש)
  • 5 בצלים קטנים קצוצים לרבעים
  • 2 פלפלים גזורים לרבעים
  • למי שאוהב ניתן להוסיף לשיפוד גם חבילת פטריות
  • חבילת שיפודים

אופן ההכנה:

  1. מוסיפים לקערה או כוס רחבה ועמוקה את כל המרכיבים הנוזלים: השמן, הדבש (מומלץ להשתמש בכף שנטבלה קודם לכן במעט שמן כדי להוציא את כל כמות הדבש הנדרשת), רוטב הסויה, ופלפל שחור גרוס. מערבבים הכל יחד היטב עד אשר נהיה נוזל סמיך ואחיד. שמרו כחצי מכמות הרוטב בצד והשתמשו בחצי הנותר להשריית העוף.
  2. מכניסים את העוף והירקות אל המרינדה, מערבבים ומוודאים כי המרינדה עוטפת את כל המרכיבים. מכניסים למקרר להשרייה של לפחות שעתיים. (כדי לספוג את הטעמים ביתר שאת, עדיף להשרות אפילו למשך לילה שלם).
  3. מחממים את הגריל לאש גבוהה.
  4. כאשר מעוניינים להכין את השיפודים, מוציאים את העוף המושרה והירקות. מסננים היטב את הירקות והעוף מהנוזל שבו הושרו ומשפדים לפי הסדר של עוף-ירק-עוף. את הנוזל שבו הושרה העוף והירקות יש לזרוק.
  5. משמנים קלות את רשת הגריל וכאשר ניתן לשים יד מעל האש לפחות לשתי דק', ניתן להכניס את השיפודים לצלייה. צולים את השיפודים למשך 12-15 דקות תוך סיבוב מתמיד שלהם ורטבתם ברוטב המרינדה שנשאר. כאשר חתיכות העוף נראות יבשות יחסית מן המיצים שלהן ושחומות ניתן להוריד מן האש. מומלץ לאכול חם וטרי!

שתהיה שנה טובה, חג שמח ומלא מאכלים טעימים!

המתכון באדיבות אתר בישולים. למתכוני עוף נוספים-לחצו כאן.

שתפו את כתבה Email this to someoneShare on LinkedInShare on StumbleUponPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Share on Facebook

שליחת תגובה


2014-כל הזכויות שמורות 2013 © מגזין WhatHot מה שחם באינטרנט
richkid אינטראקטיב